"Коли до мене приходять пацієнтки зі скаргами на головний біль і біль в області шиї , перше що я роблю, прошу дати мені подивитися на їх сумочку, - говорить Джейм Сандлер, сімейний терапевт, практикуючий в одному з медичних центрів Техасу. - І що ми бачимо? містка сумка, в якій пані щоденно носять всякої всячини загальною вагою на 3 - 4,5 кілограма. Якщо захоплення великими сумками буде тривати й далі, то я не здивуюся зростанню числа моїх пацієнток ". p>
Фізіотерапевт Вільям Кейс з Х'юстону вважає, що нерівномірні навантаження на шию і плечі може призвести до проблем з хребтом. За його словами, слідство носіння об'ємних сумок - неприємні болю - можна відчути під час роботи за комп'ютером або занять спортом. "Я думаю, що дизайнерам варто наклеїти яке-небудь симпатичне попередження на свої вироби про те, що вони таять потенційну небезпеку для шиї і плечей". P>
Проте перш за все він рекомендує правильно носити аксесуар - тобто тримати рівно шию і плечі при ходьбі. Дамам також рекомендується частіше змінювати розмір і відповідно вага своїх сумочок. "Екстра-великі сумки - це феномен. Вони чудово виглядають, але не впевнений, що жінки, які обрали їх, усвідомлено обрали для себе і потенційні ускладнення". P>
"Масаж і релаксація - хороші помічники при лікуванні наслідків носіння великої сумки, проте реальний спосіб - звернути увагу жінок на цю проблему ", - вважає фізіотерапевт. Дітям же медик рекомендує носити рюкзаки, але навантажувати їх речами, складають не більше 10% від ваги дитини. Рюкзак рівномірно розподіляє навантаження, однак, на думку фешн-діячів, вони нині не актуальні. P>
"Як правило, в моді або дуже маленька сумочка, або дуже велика, - говорить Елен Кампузано, президент одного з сервіс- центрів з прогнозування модних тенденцій. - Люди по дорозі на роботу заглядають в спортзал, у них зазвичай є ще одна пара взуття, а також косметика і тому подібне. А рюкзак ... Це річ для звичайного молодої людини, для студента з книгами, а вони не є приватними клієнтами модних бутиків ". p>
А ось що говорить Алан Хедж, професор ергономіки з Університету Cornell:" Все почалося з появи ноутбуків ... Вішати важку сумку на одне плече - найменш ефективний спосіб перенесення вантажу. Це викликає стан дисбалансу. Гляньте на людей з сумками в торгових центрах - вони сгорблени і виглядають як Квазімодо. Якщо для Вас велика сумка - це виключно модний аксесуар, тоді все в порядку, але якщо ні - будьте обережні "! p>
< span style = "font-weight: bold;">
span> p>