Великі сумки визнані шкідливими:
Об'ємні місткі
дамські ..

Рейтинг Користувача: / 0
НайгіршеНайкраще 
Про б'емние місткі дамські сумки, начебто творів Fendi під назвою Spy або валізок Louis Vuitton, стали безперечним хітом серед модних аксесуарів сезону, проте медики попереджають, що вони можуть завдати шкоди жіночому здоров'ю. Жіночі сумки стали більше, місткий, і як наслідок, важче. Дизайнери пропонують щось середнє між сумочкою і портфелем, ремінці подовжуються, а багато жінок скаржаться на болі в шиї, плечах та хребті.

"Коли до мене приходять пацієнтки зі скаргами на головний біль і біль в області шиї , перше що я роблю, прошу дати мені подивитися на їх сумочку, - говорить Джейм Сандлер, сімейний терапевт, практикуючий в одному з медичних центрів Техасу. - І що ми бачимо? містка сумка, в якій пані щоденно носять всякої всячини загальною вагою на 3 - 4,5 кілограма. Якщо захоплення великими сумками буде тривати й далі, то я не здивуюся зростанню числа моїх пацієнток ".

Фізіотерапевт Вільям Кейс з Х'юстону вважає, що нерівномірні навантаження на шию і плечі може призвести до проблем з хребтом. За його словами, слідство носіння об'ємних сумок - неприємні болю - можна відчути під час роботи за комп'ютером або занять спортом. "Я думаю, що дизайнерам варто наклеїти яке-небудь симпатичне попередження на свої вироби про те, що вони таять потенційну небезпеку для шиї і плечей".

Проте перш за все він рекомендує правильно носити аксесуар - тобто тримати рівно шию і плечі при ходьбі. Дамам також рекомендується частіше змінювати розмір і відповідно вага своїх сумочок. "Екстра-великі сумки - це феномен. Вони чудово виглядають, але не впевнений, що жінки, які обрали їх, усвідомлено обрали для себе і потенційні ускладнення".

"Масаж і релаксація - хороші помічники при лікуванні наслідків носіння великої сумки, проте реальний спосіб - звернути увагу жінок на цю проблему ", - вважає фізіотерапевт. Дітям же медик рекомендує носити рюкзаки, але навантажувати їх речами, складають не більше 10% від ваги дитини. Рюкзак рівномірно розподіляє навантаження, однак, на думку фешн-діячів, вони нині не актуальні.

"Як правило, в моді або дуже маленька сумочка, або дуже велика, - говорить Елен Кампузано, президент одного з сервіс- центрів з прогнозування модних тенденцій. - Люди по дорозі на роботу заглядають в спортзал, у них зазвичай є ще одна пара взуття, а також косметика і тому подібне. А рюкзак ... Це річ для звичайного молодої людини, для студента з книгами, а вони не є приватними клієнтами модних бутиків ".

А ось що говорить Алан Хедж, професор ергономіки з Університету Cornell:" Все почалося з появи ноутбуків ... Вішати важку сумку на одне плече - найменш ефективний спосіб перенесення вантажу. Це викликає стан дисбалансу. Гляньте на людей з сумками в торгових центрах - вони сгорблени і виглядають як Квазімодо. Якщо для Вас велика сумка - це виключно модний аксесуар, тоді все в порядку, але якщо ні - будьте обережні "!

< span style = "font-weight: bold;">

Останнє оновлення ( Середа, 28 квітня 2010, 12:43 )  

Счетчик