Ці відкриття цілком можуть привести до якісних змін життя жінок, що страждають різними сексуальними розладами, і до іншим медичним проривів, в тому числі знеболюванню для пацієнтів з ушкодженнями спинного мозку. p>
Вчені Баррі Комісарук, Карлос Байєр-Флорес і Беверлі Уіппл (співавтор міжнародного бестселера "Точка G") приступили до дослідження у зв'язку з повідомленнями про те, що жінки, які страждають повним пошкодженням спинного мозку, відчувають задоволення під час статевого акту або іншого сексуального стимулювання. Деякі навіть заявляють, що їм вдається відчути оргазм. P>
"Це дуже загадково, тому що, згідно з традиційними уявленнями, пошкодження спинного мозку повинні були б зробити такі відчуття неможливими, - говорить професор Комісарук з Університету Рутгерса в Нью- Джерсі .- Крім того, відомо принаймні про один випадок, коли жінка з такою травмою говорила, що під час вагітності відчувала, як у неї в животі штовхається немовля ". p>
За підтримки Національного інституту охорони здоров'я, агентства американського міністерства охорони здоров'я і соціального забезпечення, вони провели дослідження жінок з тотальними ушкодженнями спинного мозку. p>
За цими жінками було встановлено спостереження, і з ними проводилися експерименти, пов'язані з больовим порогом під час вагінальної або маткової самостимуляції. p>
"Коли ми досліджували цих жінок, я виявив, що жінки з ушкодженнями хребта навіть дуже сильному ступені відчувають стимуляцію в області піхви і шийки матки, - говорить професор Комісарук. - Деякі з них навіть стверджують, що відчували оргазм". p>
span> p>