Коли моя колишня начальниця, дивлячись мені в очі , запитала: «Лена, а коли Ви заміж виходите?» - я підстрибнула на стільці. Адже людина ставив запитання, будучи на сто відсотків упевнений, що за дверима мене чекає красень наречений. Хоча за дверима стояли виключно студенти-першокурсники ... У такій ситуації починаєш розуміти, що варто скинути пару кілограмів і продовжити свій сон на дві години, так тебе відразу записують у нареченої і готують весільний подарунок від кафедри. І як не дивно, подібні розмови про заміжжя я чую все частіше і частіше. Подруги сімейні щиро цікавляться моєї жіночої часткою, ну а для подруг на виданні ця тема сама по собі є дуже актуальною. А раз так, захотілося мені дізнатися, як все ж таки вийти заміж, вірніше, як і де знайти відповідного чоловіка. P>
Порадьте, люди добрі ! Span> p> blockquote>
Отже, першим ділом треба розібратися зі словом «як», тобто вибрати стратегію пошуку чоловіка. Найпростіший і доступний в цьому разі спосіб - поради подруг, причому старших заміжніх подруг з життєвим досвідом. А їм, чого гріха таїти, тільки в радість просвітити молодих та зелених. У домашній обстановці, з чашкою чаю і шматком торта жінки можуть поділитися всіма своїми секретами в справі заміжжя. Поради їх часто відверті, а часто не для друку, але всі вони зводяться до одного: не сидіти на місці і шукати там, де більше всього шансів знайти підходящий об'єкт. Ось тут-то і вся заковика - треба знати, що шукати. P>
«Ти точно повинна представляти, які чоловіки тобі подобаються, і саме з ними тобі потрібно заводити знайомства», - любить повторювати одна моя мудра й серйозна подруга, що вийшла вдруге заміж. А якщо я не знаю? А якщо мені багато подобаються? Невже я ніколи не зможу скористатися таким розумним радою і знайти свою другу половину! «А в цьому випадку, - додає все та ж мудра подруга, - дотримуйся принципу: довго не перебирай, але і за першого зустрічного заміж не йди». Ось, виявляється, все дуже просто. P>
Для тих же, хто у всьому воліє науковий підхід, є інший спосіб - спеціальна література на тему «як знайти чоловіка». Очі розбігаються від достатку книжечок, брошурок і сайтів, присвячених такій важливій проблемі. І тут розумієш, що спеціальна література - це не посиденьки на кухні, а серйозна праця жалісливих жінок, охочих від усієї душі допомогти іншим. P>
У таких книгах ви знайдете докладні поради, як вийти заміж за іноземця, «нового росіянина »і навіть програміста. Ніякої води, строго за пунктиком крок за кроком вам запропонують схему поведінки для пошуку чоловіка. Загалом, користь від цієї літератури є, адже там багато такого, чого ні від мами не почуєш, ні в школі не впізнаєш. P>
Місця полювання span> p> blockquote>
Якщо зі словом «як» все більш-менш зрозуміло, то можна переходити до другої і найважливішій частині - «де». І дійсно, де ж можна зустріти того єдиного, про кого мріялося і марилося? Відповідь все тих самих подруг і розумних книжечок однаковий - серед своїх знайомих. Мовляв, не треба заново винаходити велосипед або відправлятися в далекі країни, краще уважніше подивитися навколо. Для цієї мети згодяться не тільки власні друзі і знайомі, а й знайомі знайомих. P>
Загальні дні народження, спільні походи в клуби, спільні походи в кіно - все це математично збільшує ймовірність зустріти другу половину. А ще можна скористатися і класичним способом - сватанням своїх родичів. Мало того, що вони роздивлюсь про потенційного нареченого, так вони і тебе представлять в кращому вигляді. Загалом, класика завжди в ціні. Але якщо ви, не дай Бог, занадто прискіпливі або вам хочеться чогось такого, то можна скористатися і газетними оголошеннями. Правда є одна умова - не сміятися над текстами цих оголошень. P>
Адже серед всієї цієї мішанини з зізнань у любові, надій на довгоочікувану зустріч і практичних пропозицій можна натрапити й на відверту дурість. Хоча не буду занадто жорстку: хтось знаходить свою долю і у такий спосіб. Більше ж «просунутим» варіантом «газетного знайомства» є спеціальні рубрики у глянсових журналах. Тут вже все краще: і фото, і анкета і навіть вказівку місячного доходу. Зізнаюся чесно і відкрито - один раз я познайомилася таким способом з симпатичним москвичем. Роман був бурхливим, але нетривалим: два листи від мене і одне від нього. P>
Однак самим рясним на женихів місцем є інтернет. Виявляється, всесвітня мережа просто кишить шлюбними агентствами, що створюють всі умови для пошуку чоловіка. Причому, для пошуку іноземного чоловіка, в основному, американця чи європейця. На одному з таких сайтів, об'єднуючим наречених з Росії, України та Білорусії, я знайшла більше чотирьохсот фотографій і анкет холостих чоловіків. Ну що сказати з приводу побаченого? P>
Звичайно, легко коментувати, коли тебе саму ніхто не бачить, але іноді іронія просто мимоволі проситься на язик. По-перше, вік наречених дуже різноманітний: від двадцяти шести до сімдесяти шести, але в основному, всім більше сорока. По-друге, виникають сумніви, свої чи фото вони ставлять - вказаний вік не завжди відповідає зображеному особі. Або іноземні чоловіки зберігаються краще російських? Ще примітні композиції фотографій. Наприклад, мені запам'ятався знімок сорокадвухлетнего Джеррі: на фото зображений симпатичний котедж, симпатична іномарка і відсутність самого Джері. P>
Тобто, сенс фотографії дуже конкретний. Ну а по-третє, не залишають байдужими анкети женихів і їхнє бачення майбутніх дружин. Загалом, іноземні чоловіки шукають в російських жінках доброту, розуміння і пристрасть до материнства. Правда є і один плюс - іноземці готові одружується на жінках, старших за себе. Але навіть це мене не надихнула і не вразило, а відчуття чогось не того тільки посилилося. P>
Загалом, до кінця одіссеї «як вийти заміж» я вирішила, що ця я в свої 22 по юності і по дурості вважаю, ніби заміж треба тільки по любові. Всі нормальні люди знаходять собі чоловіків самим практичним способом. Але на щастя, я помилилася, романтизм притаманний і заміжнім жінкам. Одна моя подруга, яка складається в шлюбі п'ять років і виховує маленьку дочку, на питання про пошук чоловіка відповіла дуже просто: нікого не треба шукати, твоє завжди буде твоїм. «Розслабся, - сказала вона, - і насолоджуйся життям. І тоді, цілком несподівано, ти зустрінеш свою другу половину ». P>