За словами Суонсон, серед 33 правил, яких було надруковано 250 тис. примірників, одне працює завжди: " Людина, яка люб'язний з вами, але грубий з офіціантом або взагалі з іншими людьми, - це нехороша людина ". span> p> Суонсон говорить, що вперше помітив це давно, ще в 70-х роках. Одного разу він обідав з людиною, який став ображати офіціанта через те, що в ресторані не виявилося певної марки вина. "Стережіться людей, у яких система цінностей змінюється залежно від ситуації, які можуть" включати і вимикати "свій шарм залежно від статусу людини, з якою вони спілкуються", - говорить він, додаючи: "Особливо обережні будьте з тими, хто грубо веде себе з людьми, які виступають у ролі підлеглих ". p> Один із засновників популярної американської мережі булочних Au Bon Pain Рон Шейч, нині глава компанії Panera Bread, розповідає, що одного разу він проводив співбесіду з кандидатом на посаду головного юрисконсульта . Жінка була дуже мила з Шейчем, однак перетворилася на дивовижну грубіянку по відношенню до людини, прибирати зі столу. На роботу він її не взяв. P> Шейч говорить, що кожного разу, коли в Panera Bread розглядаються кандидати на керівні пости, він запитує свою секретарку Лауру Парізі, як ці кандидати з нею розмовляли, тому що деякі шукачі "нахабні, егоцентричні та грубі". p> blockquote> Директор компанії Witness Systems, Дейв Гуд, особисто переконався в дієвості цього правила, коли під час переговорів офіціантка перекинула келих червоного вина на дорогий костюм іншого директора . Той заспокоїв дівчину і навіть пожартував, мовляв "душ він сьогодні ще не приймав". Кілька днів по тому, коли переговори зайшли в глухий кут, той директор зміг вирішити всі протиріччя. P> Начальники, які накидаються на офіціантів, як би говорять "Я краще. Я розумніший", - вважає Гуд. "Такі люди не йдуть назустріч", - говорить він. P> blockquote> Люди розглядають офіціантів як своїх тимчасових працівників. Тому те, як начальники поводяться з офіціантами, показує, як вони поводяться і зі своїми працівниками, говорить директор компанії Sara Lee Бренда Барнс, яка запевняє, що є вимогливим начальником, однак ніколи не підвищує голос і не принижує співробітників. "Той факт, що я сиджу в кріслі керівника, не робить мене краще якого-небудь робочого на будівництві", - говорить вона. "Якщо ви звертаєтеся з офіціантом або з підлеглим як зі сміттям, не думаю, що він буде намагатися робити свою роботу", - додає вона. P> < / span> p>