Розенблатт говорить: «Я не даю ніяких корисних порад. Я досліджую питання і проблеми, часто смішні, з якими стикаються пари, коли сплять в одному ліжку. Наприклад, коли хтось брикатися уві сні, перетягує на себе ковдру або голосно хропе ». Span> p> Під час досліджень професор опитав 1942 пари, серед яких були як гетеросексуальні, так і кілька гомосексуальних пар. Більшість респондентів в якості основної причини для спільного сну назвали емоційну близькість і комфорт: «Звичайно, багато згадували і про секс, але більшість опитаних бачать ночівля як місце, де можна поговорити з партнером і забути про що трапилися протягом дня труднощі, коли вони не були разом ». Тому деякі з опитаних стверджували, що розлучилися зі своїми попередніми дружинами через проблеми під час спільного або роздільного сну. Span> p> Також Розенблатт виявив, що спільний сон може навіть врятувати життя: «В однієї жінки вночі трапився епілептичний припадок, і її врятувало тільки те, що спав поруч чоловік негайно вжив відповідних заходів. Подібні до цієї історії траплялися і з іншими парами, де в одного з подружжя траплявся серцевий напад, інсульт або діабетичний шок ». P> Природно, коли дві людини займаються чим-то разом, в даному випадку, сплять, у них виникають конфлікти. Багато опитаних розповідали про суперечки через температуру в спальні, куди поставити ліжко і як її застелити, а також з-за будильника і того, чи пускати в ліжко дітей і домашніх тварин: «У кожному окремому випадку парам доводилося вирішити безліч проблем, щоб мирно спати разом. Найкращі рішення з'являлися при знаходженні компромісу і розуміння внутрішнього світу партнера ». P> Книжка викликала жвавий інтерес, як у публіки, так і колег Розенблатта:« Мені здається, інтерес викликаний тим, що більшість з нас стикається з цим у свого життя. Хоча зазвичай ми сприймаємо спільний сон партнерів як цілком природне дію, ми, таким чином, будуємо і підтримуємо свої стосунки саме через такі спільні соціальні системи. Може бути, тим самим ми відкриваємо для себе прихований сенс нашого життя ». P>