У скандал втрутилася міністр культури, засобів масової інформації та спорту Великобританії Теса Джоуелл. За її словами, пропагований індустрією моди образ "худої моделі з ненормальною вагою примушує молодих дівчат голодувати", оскільки вони хочуть виглядати як ці манекенниці. P>
Шеф британського модельного агентства Storm Сара Дукас також заявила, що дівчата не повинні морити себе голодом, щоб демонструвати одяг. Моделі "повинні добре харчуватися, займатися фізкультурою і вести нормальний спосіб життя", - говорить вона. P>
Проти використання "нульових моделей" висловилася і автор "поттеріани" британська письменниця Джоан Роулінг. Обрушившись на "модельний світ, одержимий шкірою і кістками", вона заявила про те, що не хотіла б, щоб її дочка росла б як "пустоголовий, помішаний на дієті клон". P>
Міжнародний рух за "красу і здоров'я на показах мод "активізував свої зусилля після смерті в минулому місяці від недоїдання 22-річної моделі з Латинської Америки Лізель Рамос. p>
За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, при середньому зрості моделей 175 см вони повинні важити як мінімум 57 кг, однак на практиці вага дівчат не перевищує 52 кг. p>
Як повідомляє ІТАР-ТАРС, за деякими відомостями, організатори Міланській Тижня, наступного за Лондонською, розглядають зараз можливість заборони на вихід дуже худих дівчат. p >
На огляді в Лондоні свої нові роботи покажуть такі відомі кутюр'є, як Пол Сміт, Бетті Джексон, Джуліан Макдональд, Джорджо Армані. p>
Нагадаємо, що минулого тижня стало відомо, що введена заборона на появу на подіумах "занадто худих" моделей. Це відбулося в Мадриді, де з 18 по 22 вересня також відбудеться Тиждень високої моди. P>
На шоу в Мадриді відсіяли приблизно 30% моделей, які брали участь у попередньому тижні моди. Їх індекс BMI, що показує співвідношення поточного зросту до маси тіла, виявився нижчим за норму. Таке рішення було ухвалене у зв'язку з протестами в зв'язку з тим, що безліч дівчат і жінок, прагнучи наслідувати гламурної худоба, експериментують з дієтами і гроблять своє здоров'я. P>
Організатори тижня моди хочуть зробити ставку на імідж здоров'я і краси . Муніципальна влада Мадрида, які спонсорують тиждень моди і тим, хто ввів ці обмеження, говорять, що не звинувачують модельєрів і топ-моделей у втраті апетиту у кого б то не було. Просто на їхню думку індустрія моди повинна демонструвати образ здорового тіла. P>
Мер Мілана Летиція Моратті також заявила минулого тижня, що розгляне можливість ввести аналогічну заборону на що влаштовується в місті показі моди. P>
< span style = "font-weight: bold ;"> span> p>