Сергій Цибуков, генеральний директор ТОВ "Науково-виробниче об'єднання з переробки пластмас імені "Комсомольської правди": p>
"На мою думку, чоловік не може дарувати квіти, особливо у величезних кількостях: у кошиках або пишними букетами. Також останнім часом зміцнилася традиція дарувати захисникам Вітчизни дороге спиртне: коньяки, віскі і т.д. На мій погляд, такими подарунками зловживати теж не варто, оскільки вони призводять до того, що чоловіки спиваються ". P> blockquote>
Сергій Спіцин, головний лікар санаторію" Дюни ": p>
"Будь-який подарунок гарний, але мені, наприклад, не хотілося б отримати на 23 лютого пляшку (просто тому, що в мене їх і так багато) або червоні гвоздики (асоціюються у мене з цвинтарями). Також не хочу отримати в подарунок один із аксесуарів, якими користуються відвідувачі гей-клубів (тому що я себе до них не відношу). Ну і, звичайно, дуже не хочеться отримати на 23 лютого повістку з військкомату із закликом їхати на військові збори ". P> blockquote>
Денис Котов, генеральний директор петербурзької книжкової мережі" Буквоїд ": p>
"Як мені здається, чоловікам у жодному випадку не варто дарувати предмети військової атрибутики, просто тому, що це банально. Ну і не варто дарувати пляшки ". P> blockquote>
Сергій Осутін, голова ради директорів консалтингової групи" О.С.В. ": p>
" Російські чоловіки поступливіші і, звичайно, з вдячністю приймуть будь-який подарунок, але все ж є речі, які їм краще не дарувати. Наприклад, парфумерію: по-перше, це індивідуально, а по-друге, банально. Не треба дарувати пляшки, а то сопьются. А країні потрібні здорові чоловіки. Ну і без квітів у якості подарунків можна обійтися ". P> blockquote>
Сергій Доброго, генеральний директор ЗАТ" Грінсайд ": p>
" На мій погляд, чоловікам ні в жодному разі не можна дарувати на 23 лютого парфуми чи туалетну воду, просто тому, що вибір запаху - питання надто індивідуальний. Крім цього, не слід дарувати предмети косметики: мені здається, що цим можна принизити чоловіка. По-перше, не всі представники сильної статі користуються косметичними засобами, а по-друге, це не дуже відповідає уявленням про мужність ". P> blockquote>
Коментар психолога span> p>
Світлана Барибіна, директор психологічної консультації "Рівновага": p>
"антипатію чоловіків по відношенню до перерахованих ними видів подарунків можна зрозуміти. Будь-яке парфумерні вироби span> - це дуже інтимно, до того ж такий презент може бути сприйнятий чоловіком як натяк на те, що у нього поганий смак . Плюс у нього може виникнути відчуття, що від нього відкупилися. Такий подарунок міг бути хороший 40 років тому, коли для того, щоб купити якісну туалетну воду, жінкам доводилося простоювати в чергах і чоловік розумів, що на нього витратили час, і радів тому, що у нього тепер є не "Шипр", а що щось більш вишукане. p>
Квіти span> чоловікам дарувати не прийнято, це загальновідомий факт. Цей подарунок може бути доречним в богемних колах, символізуючи таку собі вишукану епатажність. P>
Алкоголь span> як подарунка може бути гарний разом з необхідним мовним супроводом. Наприклад, даруєте коньяк і говорите, що його дегустація - невід'ємна частина приємного вечора будинку після важкого робочого дня. Думаю, головна причина негативної реакції чоловіків на ті чи інші подарунки - це невміння висловити свої почуття в той момент, коли даруємо їх. Головне - показати людині, що він поважаємо, любимо, що від нього не просто відкуповуються тим чи іншим презентом ". P>